Dostupni linkovi

Bramerc doputovao u Beograd


Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc doputovao je u redovnu radnu posetu Beogradu, gde ga očekuju razgovori sa najvišim državnim funkcionerima i nadležnima za saradnju sa tim sudom, pred podnošenje redovnog izveštaja Savjetu bezbednosti UN o saradnji Srbije sa Hagom.

Bramerc će u ponedeljak razgovarati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem i šefom Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom Rasimom Ljajićem.

Glavni haški tužilac razovaraće i sa zvaničnicima Tužilaštva za ratne zločine, posle čega je predviđena konferencija za štampu.

Tema razgovora biće potraga za preostalim beguncima - Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem - i drugi aspekti saradnje Srbije sa tužilaštvom Tribunala kao što su pristup svedocima, arhivama i dostavljanje dokumenata neophodnih za tekuća suđenja, rečeno je u tužilaštvu u Hagu.

Bramerc će neposredno po povratku iz Beograda dovršiti pisanje izveštaja Savetu bezbednosti UN o saradnji Srbije s Tužilaštvom Tribunala, koji treba da pošalje u UN dan-dva kasnije.

U tom izveštaju koji će početkom decembra obrazložiti u Njujorku, glavni tužilac će oceniti saradnju Srbije sa Tužilaštvom, pre svega u potrazi za preostalim optuženim beguncima.
XS
SM
MD
LG