Dostupni linkovi

Crna Gora: Zaplenjeno 24 kilograma skanka


Službenici granične policije zaplenili su oko 24 kilograma skanka nedaleko od granice sa Albanijom, saopštila je u subotu uveče Uprava policije.

Policija je u prvom saopštenju navela da je zaplenjeno oko 15 kilograma skanka.

"Preliminarnim merenjem utvrđeno je da je u blizini granice sa Albanijom zaplenjeno 24 kilograma skanka, a ne 15 kilograma kako se u prvi mah mislilo", navodi se u kasnijem saopštenju.

Policijski službenici Ekspoziture Tuzi su u petak uveče u blizini graničkog prelaza Božaj postavili zasedu i primetili osobu koja se nalazila blizu granice, na teritoriji Crne Gore, koja je železničkom prugom išla peške iz pravca Albanije ka Tuzima. Kada je ova osoba ugledala policiju, pobegla je, a za njom je krenula policijska potera.

"Nakon 70-tak metara, policijski službenici su opazili i drugo lice koje je, kada je videlo da njegov saučesnik beži pred policijom, pored pruge odbacilo dva džaka", kaže se u saopštenju.

Navodi se da su ove osobe bežale ka Albaniji, a zbog nepristupačnosti terena koji nije pogodan za poteru, uspela su da na jednom mestu pređu granicu i uđu u Albaniju.

Džakovi sa skankom su upućeni u Forenzički centar na veštačenje, a službenici kriminalističke policije preduzimaju mere i radnje na identifikovanju ovih osoba.
XS
SM
MD
LG