Dostupni linkovi

Nataša Kandić se izvinila mitropolitu CPCPredstavnica Koalicije za uspostavljanje regionalne komisije (REKOM) za utvrđivanje ratnih zločina Nataša Kandić izvinila se danas na Cetinju mitropolitu Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailu, zbog toga što je on nedavno morao da napusti sastanak REKOM-a u Sarajevu.

Mitropolit CPC je taj skup napustio pošto ga je Kandić zamolila, a na zahtev predstavnika Srpske pravoslavne crkve, sa čime se saglasio i katolički monsinjor Andrija Kopilović.

Kandić je u današnjem razgovoru sa mitropolitom Mihailom tražila izvinjenje, što je on prihvatio, uz objašnjenje da je postupak prema njemu u Sarajevu bio posledica manipulacije.

Kandić je, pak, objasnila da nije bila izmanipulisana, nego da se, kako je rekla, našla "u vrlo isključivoj političkoj situaciji" i da je njena greška bila "iznuđena".

Koaliciju za uspostavljanje regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru bivše SFRJ (REKOM) čine nevladine organizacije i pojedinci koji podržavaju ideju formiranja komisije.
XS
SM
MD
LG