Dostupni linkovi

Papandreu ipak neće raspisati prijevremene opšte izboreGrčki premijer Jorgos Papandreu isključio je raspisivanje prijevremenih opštih izbora, navodeći da će njegova vlada nastaviti da "radi svoj posao" kako bi izvukla zemlju iz teške finansijske krize.

Papandreu je to izjavio pošto je Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo projekciju da će njegovi vladajući socijalisti osvojiti lokalne izbore koji su jučer održani.

Prema prvobitnoj projekciji, PASOK je vodio u osam od 13 regiona, ali je kasnije ona korigovana, te je objavljeno da vladajuća partija ima prednost u sedam regionalnih centara.

Jučerašnji izbori ocijenjeni su u grčkoj javnosti kao test vladinim mjerama štednje, a Papandreu je pred njih od birača tražio da iskažu podršku vladinom programu, čiji cilj je da zemlju izvuče iz ogromne dužničke i budžetske krize.

Oko 9,8 miliona Grka sa pravom glasa biralo je 13 regionalnih guvernera i 325 gradonačelnika. Drugi izborni krug za kandidate koji u prvom nisu osvojili većinu biće održan 14. novembra.
XS
SM
MD
LG