Dostupni linkovi

Odbornik nastavio štrajk glađu ispred zgrade SO Bela Crkva


Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Bela Crkva Stefan Cvetković, koji šest dana štrajkuje glađu, najavio je da će od danas prestati da uzima i vodu.

Cvetković je agenciji Beta rekao da mu je zdravstveno stanje pogoršano i da je zbog toga, a na preporuku lekara, morao da ide na kontrolu u lokalni Dom zdravlja, nakon čega je skupštinsko obezbeđenje zaključalo zgradu i ne dozvoljava mu da se vrati u nju. Odbornik je najavio da neće odustati od štrajka i da će ga nastaviti ispred skupštinskog zdanja, ukoliko ga ne puste u zgradu. Najavio je i da će spavati ispred zgrade.

Dodao je da njegova porodica, otac, majka pa i maloletni sin, dobijaju anonimne telefonske pretnje. Cvetković zahteva da bude raspuštena lokalna skupština i raspisani vanredni opštinski izbori.

On je ranije objasnio da je neposredan povod za štrajk bila odluka Skupštine opštine da usvoji zapisnik sa prošle sednice, koji, prema njegovim rečima, ne odgovara događanjima sa prethodnog zasedanja lokalnog parlamenta. Dodao je da je odbornicima prezentovao i video i audio zapis sa prošle sednice, iz kojih se jasno vidi da zapisnik koji je usvojen ne odgovara realnosti.

Stefan Cvetković, po profesiji novinar, široj javnosti je postao poznat kada je nedavno automobilom proputovao Hrvatsku sa srpskom zastavom na haubi, odnosno Srbiju sa hrvatskom zastavom.
XS
SM
MD
LG