Dostupni linkovi

Kraljevo nakon zemljotresa: 593 objekta nisu više za upotrebu


U Kraljevu nakon zemljotresa 593 objekata nisu više za upotrebu, a 2.079 će morati da bude sanirano, saopšteno je na sednici Kriznog štaba za vanredne situacije u tom gradu.

Prema podacima Komisije za sagledavanje štete od zemljotresa koji je pogodio Kraljevo u noći između 2. i 3. novembra, do subote je prijavljeno oštećenje 12.622 objekta u gradu i okolnim selima, najviše u selima koja se nalaze blizu Zapadne Morave.

Juče je, prema rečima načelnika Uprave iz sektora za vanredne situacije Branka Jovanovića, u Kraljevo stiglo 179.000 crepova, koji je najpotrebniji u ovom trenutku, a nabavljene su i folije za pokrivanje raspuklih krovova.

Tokom jučerašnjeg dana Crveni krst je podelio oko 1.000 paketa hrane najugroženijim porodicama, a u grad je stiglo 25 tona šećera, sredstva za higijenu i flaširana voda. Voda iz gradskog vodovoda i dalje nije za piće pa se grad i okolna sela koja su bila u epicentru zemljotresa snabdevaju iz cisterni koje se pune u Čačku.

Danas u Kraljevo treba da stigne 220 policajaca i 100 pripadnka žandarmerije kako bi pomogli u rašćišćavanju i saniranju objekata, kao i volonteri, majstori i inženjeri iz susednih gradova za kojima, kako je sinoć saopštio gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović postoji velika potreba.
XS
SM
MD
LG