Dostupni linkovi

Kurdska grupa preuzela odgovornost za napad u IstambuluOružana kurdska grupa "Kurdistanski sokolovi slobode" (TAK ) preuzela je danas odogovrnost za samoubičaki napad na policiju u Istambulu 31. oktobra, kada je poginulo 32 ljudi.

"Riječ je o potpuno planiranom napadu koji je izvršio jedan od naših pripadnika, Vedat Adžar, protiv fašističke turske državne policije", navodi ova organizacija na svojoj internet stranici i dodaje da ne priznaje unilateralni prekid vatre kurdskih pobunjenika iz redova Radničke partije Kurdistana.

Oružana kurdska grupa "Kurdistanski sokolovi slobode" već je i ranije preuzimala odgovornost za napade, uglavnom izvršene u Istambulu.

Turske vlasti tvrde da ova organizacija služi kao marioneta naoružanim kurdskim pobunjenicima iz Kurdistanske radničke partije kada ona izvodi napade koji bi mogli izazvati narodno neodobravanje, naročito kada su ubijeni civili.

Iz Kurdistanke radničke partije navode da se grupa "Kurdistanski sokolovi slobode" sastoji od nekontrolisanih elemenata koji su napustili njegove redove.
XS
SM
MD
LG