Dostupni linkovi

Brajović: Hapšenja se nastavljaju


Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović potvrdio je da je na teritoriji Crne Gore uhapšeno šest osoba na osnovu Sporazuma o izručenju sa Srbijom i najavio da će akcija hapšenja biti nastavljena.

"Akcija hapšenja se nastavlja, a cilj nam je da sve osobe koje Srbija potražuje, a koje se nalaze u Crnoj Gori budu uhapšene i za njih bude pokrenut ekstradicioni postuak", rekao je Brajović crnogorskim elektonskim medijima.

Brajović nije pominjao imena uhapšenih.

Radio-televizija Srbije (RTS) saznaje da je u Crnoj Gori uhapšeno šest osoba od kojih se najmanje četvoro dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom, a riječ je o Bogdanu Markoviću iz Pljevalja, Borisu Labanu, Samiru Musiću iz Berana i Alenu Sijeriću.

Uhapšeni Marković povezuje se sa kriminalnom grupom Antuna Stanaja, Laban sa kriminalnom grupom Darka Šarića, Musić je osumnjičen za trgovinu narkoticima, dok se Sijerić tereti za mito.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je ranije da je na teritoriji Srbije uhapšeno sedam osoba na osnovu Sporazuma o ekstardiciji ministarstava pravde Srbije i Crne Gore, koji je potpisan sinoć.

On je rekao da su na osnovu potjernice Interpola Podgorice za počinjeno krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva uhapšeni Radoje Radunović, Milisav Marković, Predrag Strugar, Milorad Ivanović i Boško Bojović.
XS
SM
MD
LG