Dostupni linkovi

Objavljena imena Crnogoraca uhapšenih u Srbiji


Radoje Radunović, Milisav Marković, Predrag Strugar, Milorad Ivanović i Boško Bojović uhapšeni su u Srbiji na osnovu potjernice Interpola Podgorice za počinjeno krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, potvrdio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je naveo da su ova lica uhapšena na osnovu Sporazuma o ekstardiciji ministarstava pravde Srbije i Crne Gore, koji je potpisan sinoć u Beogradu.

Dačić je rekao da su, osim ovih pet osoba, u Srbiji uhapšeni i Zlatko Pajković osumnjičen za ubistvo u pokušaju i Nenad Bjelajac osumnjičen za falisifikovanje i zločinačko udruživanje.

On je dodao da su svi uhapšeni izvedeni pred nadležnog istražnog sudiju koji im je odredio ekstradicioni pritvor.

Portparol Tužilaštva za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić potvrdio je ranije Srni da se pet lica, koja su uhapšena u Srbiji, a za kojima traga Crna Gora, sumnjiče da su počinili ratni zločin na dubrovačkom ratištu.

Radio-televizija Srbije (RTS) saznaje da je u Crnoj Gori uhapšeno šest osoba od kojih se najmanje četvoro dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom, a riječ je o Bogdanu Markoviću iz Pljevalja, Borisu Labanu, Samiru Musiću iz Berana i Alenu Sijeriću.

Uhapšeni Marković povezuje se sa kriminalnom grupom Antuna Stanaja, Laban sa kriminalnom grupom Darka Šarića, Musić je osumnjičen za trgovinu narkoticima, dok se Sijerić tereti za mito.

Policije Srbije i Crne Gore već su započele akcije hapšenja na osnovu Sporazuma o međusobnom izručivanju osoba optuženih za najteža krivična djela, koji su sinoć u Beogradu potpisali ministar pravde Srbije Snežana Malović i crnogorski ambasador u Beogradu Igor Jovović.

Sporazumom su predviđena izručenja za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, djela protiv čovječnosti i drugih dobara zaštićenih međunarodnim pravom, pranja novca i drugih teških krivičnih djela, za koja je zaprećena kazna od pet i više godina zatvora, uključujući i ratne zločine.
XS
SM
MD
LG