Dostupni linkovi

Osnovana Dunavska medijska mreža


Usvajanjem Deklaracije o osnivanju Dunavske medijske mreže, u Novom Sadu je završena Osnivačka konferencija ove mreže u čijem radu su učestvovali predstavnici medija 14 država Podunavskog regiona, kao i predstavnici medija BiH, Slovenije i Crne Gore.

Deklaracijom je predviđeno da domaćin Dunavske medijske mreže bude Radio-televizije Vojvodine (RTV), a dogovoreno je da naredna Konferencija bude održana na proljeće, 2011. godine, kad bi trebalo da bude pripremljen okvir za programsku i tehničku saradnju medija u Podunavskom regionu.

Dunavska medijska mreža, čiji će tehničko-tehnološki centar biti u Novom Sadu, vršiće prijem, kategorizaciju i razvrstavanje medijskih sadržaja iz regiona, te BiH, Slovenije i Crne Gore. Mreža će istovremeno služiti za razmjenu privrednih informacija, naučnih, kulturnih i drugih informacija interesantnih za region.

Osnivačkoj konferenciji, održanoj u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma, prisustvovalo je više od 340 učesnika iz 14 zemalja Podunavskog regiona, kao i predstavnici medija iz BiH, Slovenije i Crne Gore.
XS
SM
MD
LG