Dostupni linkovi

Sarajevo: međunarodna konferencija o matićnim ćelijama


U Sarajevu će danas biti održana konferencija pod nazivom "Matične ćelije, sadašnja praksa i pogled u budućnost", prva međunarodna konferencija ove vrste u BiH o matičnim ćelijama i regenerativnoj medicini.

Konferenciju organizira Cryo-Save, vodeća europska banka matičnih ćelija, i Family-Plus, ovlašteni partner Cryo-Save za BiH, a partneri konferencije su Liječnička komora Kantona Sarajevo, Udruženje ginekologa i perinatologa FBiH i Udruženje ginekologa i opstetričara RS-a.

U periodu od nešto više od godinu dana otkako je Cryo-Save prisutan u BiH, više od 430 bračnih parova odlučilo je sačuvati matične ćelije svoje djece radi njihove dodatne sigurnosti u budućnosti kao i sigurnosti čitave obitelji.

"Cilj ove konferencije je da od vodećih europskih i svjetskih stručnjaka i autoriteta u području istraživanja matičnih ćelija, stručnoj i najširoj javnosti u BiH prezentiramo najnovija događanja u području matičnih ćelija i regenerativne medicine općenito, znanstvena dostignuća, metode liječenja, kao i pogled u budućnost“, izjavila je na pres-konferenciji direktorica kompanije Family-Plus Sanja Todorović-Vujičić.
XS
SM
MD
LG