Dostupni linkovi

Tadić : Regionalizacija ne smije da dovede u pitanje funkcije državePredsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da eventualna promjena Ustava može biti iskorišćena za regionalizaciju zemlje ali da ona ne smije "nikada i ni po koju cijenu" da dovede u pitanje funkciju centralne države.

Novinarima u Kragujevcu Tadić je rekao da "prosto nije politički izračunao na koji način možemo najbrže doći do rešenja koja su preduslov daljih evropskih integracija", i dodao da se slaže i sa promenom Ustava "ako je, na kraju, i to potrebno".

Predsjednik Srbije je dodao da ima mnogo "nezrelih" diskusija o regionalizaciji, jer ima zagovornika regionalizacije koji ne razumiju šta su funkcije države i zagovornika centralne države, koji ne razumiju šta znači olakšavanje privrednog rasta i koliko je važno da se regioni povezuju, jer to stvara mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta.

"Regionalizacija samo u slučaju i samo zbog toga da bi poboljšala našu ekonomsku efikasnost i da bi obezbjedila ravnomjeran razvoj, i ni zbog čega više", naveo je Tadić.
XS
SM
MD
LG