Dostupni linkovi

Dodik i SDS dogovorili platformu za jedinstven nastup na nivou BIHSavez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpska demokratska stranka (SDS) dogovorili su danas u Banjaluci da do 3. novembra završe platformu, koja će biti osnov zajedničkog djelovanja ove dvije partije na nivou Bosne i Hercegovine.

Lider SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je novinarima da su danas približeni stavovi SNSD-a i SDS-a o otvorenim pitanjima i da preostaje da 3. novembra saglasnost na nacrt platforme daju stranačka rukovodstva, nakon čega će dokument razmatrati organi dvije partije.

"Zajednički cilj je da se dođe do usaglašenih stavova, nakon čega će ove dvije partije nastupiti kao jedna strana iz RS prilikom konstituisanja vlasti BiH, ali i za sva politička pitanja na nivou BiH", rekao je Dodik nakon drugog sastanka sa predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem.

Lider SNSD-a kaže da je i ovoj stranci stalo da što prije bude konstituisana vlasti na nivou BiH, ali su "očigledno, neki nervozni pa to žele da ubrazuju" i prejudiciraju situaciju.
XS
SM
MD
LG