Dostupni linkovi

Jeremić: Rusija jedan od stubova politike Srbije



Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić je istakao da je Rusija jedan od četiri stuba spoljne politike Srbije i jedan od njenih najbližih partnera u svijetu. Zasijedanje rusko-srpskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju u Moskvi bilo uspješno i očekuje da će Rusija nastaviti da podržava Srbiju , rekao je Jeremić.

"Naši politički odnosi su izvanredni. Između nas nema otvorenih pitanja, Rusija će nastaviti da nas podržava u međunarodnoj areni po svim pitanjima u kojima od njih tražimo podršku," istakao je Jeremić.

"Očekujemo dalje unapređivanje saradnje, pogotovo u naučno-tehničkoj, bezbjednosnoj i ekonomskoj sferi", dodao je ministar spoljnih poslova.

Jeremić je u Moskvu doputovao u sastavu delegacije Srbije na zasedanju Međuvladinog rusko-srpskog komiteta koju predvodi ministar unutrašnjih poslova Ivica Dacić.

Šef diplomatije Srbije će tokom boravka u Moskvi razgovarati sa specijalnim predstavnikom predsednika Rusije Georgijem Poltavčenkom i predsjednikom Komiteta za spoljne poslove Državne dume Konstantinom Kosačevom
XS
SM
MD
LG