Dostupni linkovi

Na Facebook-u osnovana grupa "Nož, žica, Kravica"Na popularnoj društvenoj mreži "Facebook" osnovano je više grupa pod nazivom "Nož, žica, Kravica" kojim se aludira na ubistvo 49 srpskih žitelja sela Kravica na Božić 1993. godine.

Grupe obiluju uvredljivim sadržajima i nacionalnom mržnjom, tako da su na jednoj od njih, na takozvani zid, postavljeni i linkovi za pjesme pod nazivom "Ubij četnika" i "U Gradačac četnici ne mogu", pišu "Nezavisne novine".

Ove grupe zovu se "Nož, žica, Kravica - ubij, ubij četnika", "Nož, žica, Kravica - plače srpska mamica", te "Nož, žica, Kravica". Na jednoj od njih osnivač je za fotografiju profila izabrao sliku Nasera Orića, ratnog komandanta Armije BiH, dok je na drugoj stranici postavljena slika mudžahedina.

Pretpostavlja se da su ove stranice nastale nedavno, jer još nisu uklonjene, a imaju svega nekoliko stotina članova, navodi list.

"Zaboravite šta su Srbi radili, ali upamtite šta smo im mi radili. To samo mi znamo. Neka nas sad pogledaju: imamo više od pola Bosne, i to glavne gradove, najveće. Ne smiju nam ništa, samo nam nešto govore preko facebooka i nekih medija. Neka se nađu sa nama na jednom mjestu i da se potuku sa muslimanima, vidjeli bi", prijetnja je koju je osnivač grupe "Nož, žica, Kravica - ubij ubij četnika" postavio na zid.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da je Tužilaštvo upoznato sa "eskalacijom sadržaja na internetu koji su uvredljivi po nacionalnoj i vjerskoj osnovi"."U narednom periodu biće akcija usmjerenih na sprečavanje raznih krivičnih djela putem interneta", najavio je Grubešić.
XS
SM
MD
LG