Dostupni linkovi

Kosovo: Moguća ostavka i premijera Tačija



Vladajuća Demokratska partija Kosova (DPK) održaće u nedjelju Izbornu skupštinu, na kojoj bi trebalo da odluči o organizovanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Jedna od varijanti je i da kosovski premijer Hašim Tači podnese ostavku, rekao je član Predsedništva DPK Memlji Krasnići.On je na stranačkoj konferenciji za medije reako da se formula za vanredne izbore nalazi u tri paragrafa Ustava, koji daju dovoljno mogućnosti za prevazilaženje krize na najbrži način.

"Na izbornoj skupštini DPK bi trebalo da odluči hoće li se odlučiti za vanredne izbore tako što će premijer Tači podnijeti ostavku ili će 40 poslanika zatražiti glasanje o povjerenju vladi", objasnio je Krasnići.

Očekuje se da će na ovaj prijedlog reagovati opozicione partije, koje će, kako tvrdi list "Koha ditore", ako prihvate predlog vladajuće DPK, stvoriti uslove za izbore do kraja godine.

Predsednik opozicione Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli je predložio ostalim opozicionim strankama da se okupe na okruglom stolu kako bi ujedinile stav o krizi koja "drma" kosovske institucije.
XS
SM
MD
LG