Dostupni linkovi

Protestvovali studenti Univerziteta u PrištiniStudenti Univerziteta u Prištini protestovali su zbog spaljivanja zastave Albanije tokom fudbalske utakmice reprezentacija Italije i Srbije u Đenovi.Oko 200 studenata okupilo se ispred studentskog centra i zatim su okićeni albanskim zastavama u povorci prošli centrom Prištine.

Student Kasap Morina iz Nezavisnog saveza studenata Univerziteta u Pristini rekao je da studenti današnjim okupljanjem izrazavaju protest zbog toga što je u Đenovi zapaljena albanska zastava.Studentima su se u protestnoj koloni priključili i neki građani Prištine.

Ucesnici protesta su uzvukivali: "Daćemo život za našu zastavu!", "Mi smo jedno!", "Jedan narod, jedna zastava!".

Iako su pojedini učesnici protesta najavljivali da će na platou ispred Narodnog pozorišta u centru grada zapaliti državnu zastavu Srbije, to se nije desilo.

Juče su u Tirani demonstranati zapali srpsku zastavu ispred ambasade Srbije u Tirani. Policija djelovala profesionalno i spriječila ugrožavanje imovine.

Okupljeni, nekoliko desetina, su to učinili u znak protesta zbog incidenta kada su sinoć srpski navijači u Đenovi zapalili albansku zastavu.
XS
SM
MD
LG