Dostupni linkovi

Sanader zatražio aktiviranje mandata u Saboru


Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader pismeno je od predsjednika Sabora Luke Bebića zatražio da mu se aktivira zastupnički mandat u Saboru.

Sjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva na kojoj će odlučivati o Sanaderovu zahtjevu za aktiviranje zastupničkog mandata održat će se iduću srijedu jer je već ranije zakazana za taj dan. Nakon toga odluku MIP-a mora potvrditi Sabor i tek tada Sanader ponovno može postati zastupnik.

Sanader je nakon odlaska s čela Vlade Hrvatske u julu 2009. stavio u mirovanje svoj zastupnički mandat.

Jutarnji list je u utorak objavio kako policija i Državno odvjetništvo sprovode predistražne radnje protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, a spominje se moguća šteta od nekoliko desetaka miliona kuna.

Prema informacijama koje Jutarnji ima, formalna istraga protiv Sanadera zasad nije otvorena,međutim, sprovode se tzv. izvidne radnje u kojima je Sanader naveden kao osumnjičenik.

Sanader je u utorak svjedočio pred istražnim povjerenstvom Sabora o ulasku mađarskog Mol-a, u hrvatsku Inu , gdje je ustvrdio da su svi članovi Vlade i vrh HDZ-a bili upućeni u privatizaciju kompanije.
XS
SM
MD
LG