Dostupni linkovi

UEFA: Odgovorna i Italija kao domaćin utakmice


Portparol Uefe Rob Fokner izjavio je danas da odgovornost za incidente na stadionu ima i Fudbalski savez koji organizuje utakmicu i koji treba da garantuje bezbjednost na stadionu, prenijela je agencija Ansa.

"Osim onih koji izazivaju incidente, pravila Uefe predviđaju da odgovornost ima i Fudbalski savez koji organizuje utakmicu i koji mora da garantuje bezbjednost na stadionu i nadgleda odvijanje meča", rekao je Fokner komentarišući jučerašnje incidente na stadionu Luidji Fereris u Đenovi.

Portparol Uefe kazao je da još ne može da predvidi rezultat istrage koju će sprovesti Disciplinska komisija, ali je podsjetio da pravila te organizacije predviđaju sankcije za takve incidente ne samo za navijačke grupe, već i za Fudbalski savez zemlje domaćina koja "nije na odgovarajući način obezbijedila javni red".

"Uefa će, kako bi utvrdila tačnu raspodjelu odgovornosti, uzeti u obzir niz elemenata među kojima i eventualnu razmjenu informacija između dva saveza o mogućim namjerama navijačkih grupa", rekao je Fokner.

Šef policije Antonio Manganeli podnio je danas izvještaj o jučerašnjim incidentima na utakmici Srbija-Italija ministru unutrasnjih poslova Italije Robertu Maroniju, navodeći da "italijanska policija ne snosi nikakvu odgovornost" za nerede.
XS
SM
MD
LG