Dostupni linkovi

EK i dalje očekuje raspravu o napretku Srbije


Evropska komisija, bez obzira na stav holandskog parlamenta, i dalje očekuje da će Savjet ministara Evropske unije 25. oktobra u Luksemburgu razmotriti dalje korake ka kandidaturi Srbije za članstvo u Evropskoj uniji i zatražiti od Evropske komisije da o tome izradi mišljenje.

To su danas agenciji Beta prenijeli zvaničnici Evropske komisije i evropske diplomate, koji su podvukli da je ocena Komisije u Briselu, isto kao i svih članca EU, osim Holandije, "više nego jasna", a to je da se uvaže koraci vlasti u Beogradu koji svjedoče o odlučnosti Srbije da zajedno s Evropskom unijom usaglašava sve korake na putu u članstvo u Uniji.

"Evropska komisija i dalje se nada da će rasprava o mišljenju biti održana i da će to zatražiti Savet ministara EU 25. oktobra", izjavila je predstavnica za štampu evropskog komesara za proširenje Andjela Filote za agenciju Beta povodom zahtjeva holandskog parlamenta da se za decembar odloži rasprava Savjeta ministara EU o mišljenju Evropske komisije o kandidaturi Srbije.

"To svakako još treba da potvrdi predsjedništvo Savjeta ministara EU, a mi vjerujemo da hoće", dodala je predstavnica za štampu evropskog komesara Štefana Filea.
XS
SM
MD
LG