Dostupni linkovi

Novi bilans: U Beogradu povređena 141 osoba


Oko 6.000 protivnika Parade ponosa u Beogradu učestvovalo je u sukobima sa policijom tokom kojih je povređena 141 osoba, a 207 je privredeno, saopštilo je u nedelju Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

MUP je naveo da su teže ili lakše povređena 124 policajca i 17 demonstranata, među kojima i jedan švajcarski državljanin, učesnik parade, koji nije sledio uputstva organizatora i kretao se van dogovorenog kruga obezbeđenja.

Privedeno je 207 osoba, a 100 je zadržano zbog nasilničkog ponašanja i krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata. MUP je saopštio i da je u neredima na više lokacija oštećeno 11 policijskih vozila i tri vatrogasna.

Zapaljena je garaža Demokratske stranke u Krunskoj ulici, kamenovane su zgrade i polomljena stakla Radio-televizije Srbije i Socijalističke partije Srbije i razbijeni izlozi više lokala u gradu.

Dodaje se da je na samoj paradi u parku "Manjež" učestvovalo oko hiljadu ljudi, koji su planiranom trasom prošetali bez ikakvih incidenata, a da je policija posle višečasovnih sukoba uspostavila javni red i mir na ulicama Beograda.
XS
SM
MD
LG