Dostupni linkovi

Više manjih sukoba policije i protivnika Parade ponosa


U više manjih sukoba protivnika parade i policije u centralnim ulicama Beograda povređen je jedan policajac, rekla je agenciji Beta portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U park Manjež gde se do sada prema nekim procenama okupilo više stotina ljudi, učesnici Parade ponosa i dalje pristižu. Organizatori parade svim učesnicima parade dele žute narukvice, a novinari dobijaju roze bedževe.

Izveštači Bete sa terena navode da su veće i manje grupe protivnika parade, među kojima ima mnogo navijača, primećene i kod Saborne crkve, na Slaviji, u Beogradskoj i Krunskoj.

Grupa od više stotina protivnika parade okupila se danas na parkingu ispred Doma Narodne skupštine skandirajući pogrdne poruke i bacajući petarde, kamenice i flaše na policajce. Prema nekim informacijama, policija je u pokušaju da suzbije protivnike parade koristila i suzavac.

Na Bulevaru Kralja Aleksandra na raskrnici sa Beogradskom ulicom grupa huligana je zapalila više kontejnera, i krenula u napad na policiju gađajući ih kamenicama i flašama. Policija ih je potisnula prema parku Tašmajdan. U tom sukobu povređeno je nekoliko osoba među kojima i jedan pripadnik interventne brigade.
XS
SM
MD
LG