Dostupni linkovi

Mostar: Napadnut mladić bošnjačke nacionalnosti


Mladić bošnjačke nacionalnosti pretučen je u petak kasno naveče, kada ga je napala skupina izgrednika nedaleko od mjesta u središtu grada gdje su ranije istoga dana pretučena četvorica maturanata hrvatske nacionalnosti, objavila je policija.

U Ulici Nikole Šubića Zrinjskog, koja se nalazi odmah uz nekadašnju ratnu liniju razdvajanja Bošnjaka i Hrvata u Mostaru, veća grupa izgrednika presrela je i napala dvojicu mladića koji su se kretali prema istočnom, većinskom bošnjačkom dijelu grada.

Kako je potvrdio portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak, pretučen je student porijeklom iz Donjeg Vakufa kojega su izgrednici gađali kamenjem, te ga istukli rukama i nogama. Nedaleko od mjesta izgreda nalazio se policajac koji je spriječio teže posljedice.

Izgrednici su se nakon toga razbježali u pravcu zapadnog, većinskog hrvatskog dijela grada što policiji ukazuje da se radi o međunacionalno motiviranom obračunu. Napadnutom mladiću ukazana je liječnička pomoć, a zadobio je ozljede u predjelu glave koje su procijenjene kao lakše.

Bošnjak je rekao da policija traga za počiniteljima novoga izgreda, a u međuvremenu su u mostarsku policijsku postaju privedene tri osobe za koje se sumnja da su juče napali četvoricu hrvatskih mladića u krugu mostarske gimnazije.
XS
SM
MD
LG