Dostupni linkovi

Blanka Vlašić najbolja je atletičarka Evrope


Aktualna svjetska i evropska prvakinja u skoku u vis hrvatska reprezentativka Blanka Vlašić proglašena je najboljom atletičarkom Evrope za 2010. u izboru Evropskog atletskog saveza (EAA).

Vlašić je tako postala treća atletičarka koja je ovo ugledno priznanje dobila po drugi put nakon što je najboljom proglašena i 2007. godine. Prije nje to je uspjelo Ruskinji Jeleni Isinbajevoj (2005, 2008), i Šveđanki Carolini Kluft (2003, 2006).

Hrvatska atletičarka je ove godine osvojila zlatnu medalju na evropskom prvenstvu u Barseloni čime je nakon srebra na OI u Pekingu, zlata na SP-u u Barseloni, i prvog mjesta na dvoranskom SP-u u Dohi kompletirala kolekciju medalja. Blanka je ove godina slavila na 12 od 14 takmičenja, pri čemu i na svih sedam mitinga Dijamantske lige i na Kupu kontinenata u Splitu.

U izboru je učestvovala stručna komisija EAA-a, novinari i navijači. Nagrade EAA-e biće svečano uručene 16. oktobra u Beogradu za vrijeme Evropske atletske konvencije koja će se održati u tom gradu od 14. do 16. oktobra.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG