Dostupni linkovi

Tužilatvo Srbije vodi postupak o pobuni u Legijinoj JSO



Specijalni tužilac Srbije Miljko Radisavljević potvrdio je za B92 da to Tužilaštvo vodi pretkrivični postupak o pobuni Jedinice za specijalne operacije 2001.Radisavljević je ovo i najavio još u martu 2008, kada je u "Insajderu" o političkoj pozadini atentata rekao da će po pravosnažnosti presuda istražiti pobunu JSO.

U medijima su se pojavile različite informacije o predistražnom postupku koji specijalno tužilaštvo za organiziovani kriminal vodi povodom rasvetljavanja političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića.

"U ovom trenutku mogu da potvrdim da je nakon pravosnažnosti presuda specijalno tužilaštvo nastavilo pretkrivični postupak povodom događaja iz novembra kada su pripadnici JSO napustili objekat u Kuli pod punom ratnom opremom i došli do mosta Gazela", rekao je Miljko Radisavljević, specijalni tužilac za organizovani kriminal.

Presude za ubistvo premijera kao i za druge zločine "zemunskog klana" postale su pravosnažne pre nešto manje od godinu dana. Beogradski dnevnici već četiri meseca, odnosno od hapšenja "zemunaca" Sretka Kalinića i Miloša Simovića, objavljuju da će njihova saznanja doprinijeti rasvjetljavanju političke pozadine.

Imena osoba koje su tužilaštvu dostavile informacije, kao i imena vinovnika događaja tužilac ne može da saopšti."Ne mogu da saopštim ko su izvori takvih informacija jer bi to ometalo dalji rad na predmetu", kaže Radisavljević.
XS
SM
MD
LG