Dostupni linkovi

CG i Srbija nijesu blizu sporazuma o državljanstvuCrna Gora i Srbija nijesu bliže rješenju ili potpisivanju sporazuma o dvojnom državljanstvu, jer su u te dvije zemlje na različit način regulisana pitanja državljanstva, rekao je ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Ivan Brajović.

Brajović je reako novinarima da je prošle sedmice o dvojnom državljsnstvu razgovarao sa srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem.

Prema njegovim riječima, potpuno je jasno da Srbija i Crna Gora imaju dva potpuno različita pristupa na koji način su regulisali svojim zakonima pitanje državljanstva.

»U Crnoj Gori je to prilično tvrd zakon, koji pretpostavlja da, ako želite crnogorsko državljanstvo, morate da imate otpust iz prethodnog državljanstva, i potpuno drugačiji zakon u Srbiji da praktično možete lako, ako kažete da poštujete državu Srbiju i izrazite se kao Srbin, dobijete srpsko državljanstvo«, rekao je Brajović.

U toj situaciji, kazao je on, »nema pomaka« da su dvije zemlje bliže rješenju ili potpisivanju sporazuma o dvojnom državljanstvu.
XS
SM
MD
LG