Dostupni linkovi

Dačić: Nisam informisan o istrazi oko ubistva ĐinđićaMinistar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je rekao da nije obaviješten o postojanju predkrivičnog postupka vezanog za istragu o ubistvu Zorana Djindjića.

Specijalno tužilaštvo vodi pretkrivični postupak o pobuni JSO 2001. koja se može dovesti u vezu s političkom pozadinom ubistva premijera Đinđića, piše Politika.Miloš Simović i Sretko Kalinić dali su tužilaštvu informacije na osnovu kojih bi mogla da bude rasvijetljena politička pozadina atentata na Zorana Đinđića.

Dačić je izjavio da će MUP, ukoliko postoji nalog tužilastva vezano za istragu o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Djindjića, raditi na tome. "To je odavno izvan MUP-a. Slučaj se nalazi u pravosudnim organima, ali će MUP ukoliko ima takvog naloga tužilaštva, raditi na tome", rekao je Dačić.

"Politika" navodi da je postupak baziran, ne samo na izjavama Simovića i Kalinića, već i na analizi dokaza koji su izvođeni u toku postupka za ubistvo premijera, nakon što je tu presudu potvrdio i tadašnji Vrhovni sud Srbije. Prema saznanjima lista, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milorad Ulemek mogao bi uskoro da bude izveden pred sud pod optužbom da je organizovao pobunu JSO.
XS
SM
MD
LG