Dostupni linkovi

Obama zabrinut zbog curenja povjerljivih informacijaAmerički predsjednik Barak Obama uznemiren je curenjem informacija u Vašingtonu, izjavio je direktor Nacionalne obavještajne službe Džejms Klaper (James Clapper), kritikujući dužnosnike koji se zabavljaju pričajući s novinarima.

Klaper je izjavu dao povodom stalnih medijskih izvještaja o obavještajnim saznanjima iz američkih izvora o terorističkoj prijetnji Evropi, iako većina tih detalja i dalje nosi oznaku "strogo povjerljivo".

"Bio sam na sastanku juče s predsjednikom i bio sam posramljen što sam morao tamo da sjedim i slušam kako predsjednik izražava veliku ljutnju zbog curenja informacija u ovom gradu", rekao je Klaper , ne precizirajući na koje je informacije predsjednik mislio.

"Uopšte ne kritikujem medije, vi radite svoj posao. Ali kritijujem ljude koji su navodno vladini zvaničnici na odgovornim položajima i koji su vjerojatno položili zakletvu da će štititi ovu zemlju", izjavio je Klaper.

Sjedinjene Američke Države su u subotu objavile upozorenje Amerikancima koji putuju u Evropu u kojem im se preporučuje oprez zbog mogućih terorističkih napada.
XS
SM
MD
LG