Dostupni linkovi

MUP Hrvatske:Razbijen međunarodni lanac krijumčara droge i oružjaU međunarodnoj policijskoj akciji razbijen je lanac krijumčara koji su iz Bosne i Hercegovine preko Hrvatske švercali oružje u Njemačku i Nizozemsku iz koje su, pak, u Hrvatsku krijumčarili veće količine droge.

MUP Republike Hrvatske danas je izvijestio da je jučer (nedjelju) u Hrvatskoj uhapšeno sedam hrvatskih državljana i da je obavljeno više pretraga osoba, stanova i automobila.

U saopštenju se navodi da je Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta u saradnji s USKOK-om dovršio kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u međunarodno krijumčarenje oružja i droge.

Tokom istraživanja otkrilo se da se uhodanim krijumčarskim kanalima krijumčari oružje sa područja BiH preko Hrvatske u zemlje Europske unije, s krajnjim odredištem u Njemačkoj i Holandiji. Takođe se saznalo da se iz Holandije u Hrvatsku krijumčari veća količina droge.

S obzirom da je riječ o međunarodnom krijumčarenju i da su u tom krijumčarenju sudjelovale osobe iz više država ostvarena je međunarodna policijska saradnja, kažu u hrvatskom MUP-u.

Protiv sedmorice uhapšnih u Hrvatskoj policija je USKOK-u podnijela kaznene prijave zbog sumnje da su se udružili radi počinjenja kaznenih djela, nedozvoljeno posjedovali oružja i eksplozivnih naparava, zlouporabili opojne droge i izbjegavali carinski nadzor.

U saopštenju MUP-a ne otkriva se identitet osumnjičenih, od kada su se udružili u kriminalnu skupinu, gdje su uhapšeni i o kojim količinama krijumčarenog oružja i droge je riječ.
XS
SM
MD
LG