Dostupni linkovi

Crnogorski šef diplomatije posjetio PalestinuMinistar spoljnih poslova Crne Gore Milan Roćen i premijer i ministar spoljnih poslova Palestine, Salam Fajad i Riad Malki ocijenili su u Ramali da su odnosi dve zemlje veoma dobri, ali da ima još prostora za unapređenje saradnje.

Kako je saopštilo crnogorsko ministrarstvo spoljnih poslova, Roćen i Fajad u nedjelju su se složili da dobre odnose dvije zemlje treba iskoristiti za podsticanje privredne saradnje, a dogovoreno je i da se razmotri mogućnost formiranja zajedničkog poslovnog savjeta.

Roćen se sa palestinskim kolegom Malkijem sastao kako se navodi u saopštenju "izuzetno prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi", a dvojica ministara su se dogovorili o jačanju saradnje u oblasti turizma, obrazovanja, kulture i zdravstva.

Fajad je, kako je saopšteno, odao priznanje Crnoj Gori na "principijelnoj poziciji" u Bliskoistočnom mirovnom procesu. Ministar Malki je naglasio značaj "tajminga" posete crnogorskog ministra Bliskom istoku, posebno što ta zemlja ima razvijene prijateljske odnose i sa Palestinom i sa Izraelom.

Palestinski premijer je prihvatio i poziv da posjeti Crnu Goru.
XS
SM
MD
LG