Dostupni linkovi

Voditelj CNN-a dobio otkaz jer je šefove nazvao Jevrejima


Poznati CNN-ov voditelj Rick Sanchez dobio je otkaz u petak, nakon što je popularnog komičara Jona Stewarta nazvao "zadrtim čovjekom" i izjavio da TV-industriju, uključujući i njegovu mrežu, vode Jevreji.

"Rick Sanchez više ne radi u našoj kompaniji. Zahvaljujemo mu se za višegodišnji rad i želimo mu svako dobro", poručili su iz CNN-a u saopćenju za javnost.

Sanchez je u četvrtak u razgovoru s komičarem Peteom Dominickom odlučio da kaže svoje mišljenje o Jonu Stewartu, koji ga je redovno ismijavao u svojoj emisiji "The Daily Show" na mreži "Comedy Central". "Mislim da je Jon Stewart zadrt čovjek", kazao je voditelj kubansko-američkog porijekla.

U daljem toku razgovora Dominick je istakao da je Stewart Jevrej i kao takav pripadnik manjine, na šta je Sanchez odvratio: "Da, veoma moćni ljudi... Šalite li se Vi to sa mnom? Kažem Vam da su svi koji vode CNN zapravo kao Stewart, pa i svi šefovi drugih mreža su umnogome kao Stewart. Implicirate da su na neki način Jevreji u ovoj zemlji manjina? Kako da ne."
XS
SM
MD
LG