Dostupni linkovi

Crnogorska policija: Nikome ne pretimoUprava policije Crne Gore saopštila je danas da njene ranije ocene o bezbednosnoj situaciji u državi nisu upozorenje bošnjačkom narodu niti bilo kome, osim onima koji bi eventualno ugrozili tu bezbednost.

Povodom negativnih reakcija na ocene Uprave policije, saopštene početkom ove nedelje u vezi sa idejama o navodnoj autonomiji bivšeg Sandžaka, Uprava policije je ocenila da njeni zaključci o tome "nisu usmereni protiv bošnjačkog naroda".

U saopštenju se ističe da je kolegijum Uprave policije, na sednici u Rožajama 27. septembra, samo "tretirao izjave određenih pojedinaca (o Sandžaku) i to isključivo sa bezbednosnog aspekta".

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je danas u Rožajama da direktor Uprave policije Veselin Veljović "nikada i ničim" neće ugroziti bilo čiju privatnost zbog političkog stava koji zastupa.

Potpredsednik Skupštine Crne Gore Rifat Rastoder izrazio je sumnju da stavovi Uprave policije o bezbednosnoj situaciji u Crnoj Gori, a
posebno u vezi sa idejama o navodnoj autonomiji Sandžaka, mogu da znače da se Bošnjaci doživljavaju kao pretnja Crnoj Gori.
XS
SM
MD
LG