Dostupni linkovi

Omiš: Uhapšen bivši komandant Vojne policije zbog ratnih zločina


Splitska policija jutros je u Žeževici kod Omiša uhapsila optuženika za ratni zločin 44-godišnjeg Miljenka Bajića, bivšeg komandanta interventnog voda Vojne policije, koji se nalazio u bijegu od 2004. godine kada je za njim bila raspisana potjernica, potvrdila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Vrhovni sud Republike Hrvatske prije tri godine je potvrdio presudu splitskog Županijskog suda iz 2004. godine koji mu je zbog ratnog zločina nad civilima u Lori odredio zatvorsku kaznu u trajanju od šest godina.

Iz slučaja Lora još su samo dva osuđenika u bijegu i to Emilio Bungur i Tomislav Dujić. Krajem 2008. godine pravosudnim organima predao se Josip Bikić, koji je presudom Županijskog suda osuđen na četverogodišnju zatvorsku kaznu.

Za ratni zločin nad civilima u Lori bilo je sedam osuđenih osoba. Tomislav Duić, bivši komandant zatvora u Lori i njegov zamjenik Tonči Vrkić osuđeni su na po osam godina zatvora, sedam godina zatvora je dobio Davor Banić, dok su Miljenko Bajić, Emilio Bungur, Ante Gudić i Anđelko Botić osuđeni na po šest godina zatvora.
XS
SM
MD
LG