Dostupni linkovi

Dačić i Ahmetović sjutra potpisuju sporazume o saradnji



Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potpisaće sjutra u Beogradu sporazume o policijskoj saradnji i o vraćanju helikoptera BiH, najavljeno je danas iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Sporazumom o policijskoj saradnji jača se saradnja BiH i Srbije na polju otklanjanja opasnosti za javnu bezbjednost i javni red, sprječavanja i rasvjetljavanja krivičnih djela u oblasti organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, stanja bezbjednosti u zaštiti državne granice u pograničnom području, obrazovanja i stručnog usavršavanja kadrova, te zaštite podataka.

Ovim sporazumom omogućiće se bolja i efikasnija saradnja policijskih agencija u BiH i Srbiji u borbi protiv prekograničnog kriminala.

Srna u Savjetu ministara saznaje da će na osnovu sporazuma o povratku helikoptera BiH biti vraćeni helikopteri koji su se 1992. godine našli na teritoriji Srbije. Jedan helikopter biće u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, a drugi u vlasništvu MUP-a Federacije BiH.
XS
SM
MD
LG