Dostupni linkovi

Vukčević: Mladić je kukavica i vješto se krije


Srbijanski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da se Ratko Mladić izuzetno vješto krije, ali da će biti uhapšen.

"On se krije i izlaže nas lošoj spoljnoj političkoj situaciji i relativizuje našu poziciju po pitanju Kosova i Metohije, EU i svih bitnih pitanja za budućnost Srbije", kaže Vukčević, koji je Mladića nazvao "kukavicom", jer "drži cijeli narod za taoce".

Vukčević je za "Večernje novosti" rekao da su mediji pogrešno protumačili ocjene glavnog haškog tužioca Serža Bramerca kao nezadovoljstvo saradnjom Srbije, dodajući da su iz Haga dobijena uvjeravanja da je to "bio spontani razgovor sa novinarima, u kojem je svako od njih našao nešto zanimljivo".

Prema njegovim riječima, odgovornost za usporavanje i odlaganje završetka saradnje sa Tribunalom će se ispitivati možda kasnije, jer bi to sada, kada je cilj hapšenje Mladića i Hadžića, bilo "rasipanje energije i preusmeravanje aktivnosti".

Vukčević je rekao da ne želi da veruje da postoje bilo kakve političke igre u vezi sa hapšenjem haških bjegunaca, navodeći da bi se Srbija trudila da ih uhapsi i da nije na putu ka EU.
XS
SM
MD
LG