Dostupni linkovi

Pronađeno još tijela u akciji razbijanja kriminalne grupe u BiH


Između Kaknja i Bilješeva u BiH u toku je akcija traženja tijela još nekih od osoba koje je ubila organizovana kriminalna grupa, osumnjičena za pljačku 2,5 miliona maraka u Kargo centru Aerodroma Sarajevo.

Istražni tim Tužilaštva BiH pronašao je na području sarajevske opštine Hadžići posmrtne ostatke dvije osobe, a locirao je još dva tijela za koja se pretpostavlja se da potiču iz slučajeva koji se tiču ubistava Vernera Ajdarija, Marija Tolića, Mithata Mekića, te državljanke Bolivije Marije Salas-Kortez.

Iz Tužilaštva BiH juče je potvrđeno da je istražni tim uhapsio više osoba osumnjičenih za veliku pljačku na Aerodromu u Sarajevu 2007. godine, kao za i ubistva više osoba koje su nestale prije nekoliko mjeseci, te da su u toku aktivnosti na pronalasku tijela ubijenih.

Među uhapšenima i lice koji se sumnjiči da je organizator zločinačke organizacije, a riječ je o osobi čiji su inicijali Z.T. sa područja Sarajeva. Prema nezvaničnim informacijama, riječ je Zijadu Turkoviću.

Četvorica pljačkaša obučenih u uniforme Sipe su 5. decembra 2007. godine iz Kargo centra na Sarajevskom aerodromu iznijeli 2,5 miliona KM koji su pripadali ABS banci. Lopovi su odnijeli kompletnu vrijednosnu pošiljku koja je bila namijenjena za transport iz ABS banke za Kredit Svis Cirih banku u Švajcarskoj.
XS
SM
MD
LG