Dostupni linkovi

Malović:Legija ne može da pobjegne iz zatvora


Milorad Ulemek Lejija ne može da pobjegne iz zatvora“, izjavila je ministarka pravde Srbije Snežana Malović.„Uprkos pojedincima koji čine sve kako bi izazvali nered i nemir u državi, njihovi pokušaji su bili i biće sprečeni", rekla je Malovićeva.

Ona je podsetila da je Ulemek smješten u Posebno odeljenje zatvora u Požarevcu "koji je najbezbjedniji zatvor u Evropi, sa posebnim obezbeđenjem i u kojem se primenjuju stroge bezbednosne procedure".

Objašnjavajući kako je moguće da se u njegovoj ćeliji nađe kopija pištolja i detonatori, Malovićeva je rekla da nijedan detektor nije mogao da otkrije ni detonator ni plastičnu kopiju pištolja.

Ona je napomenula da postoje vanredni i redovni pretresi i da je zahvaljujući odličnom radu zaposlenih u zatvorima otkrivena kopija plastičnog pištolja i detonator.

"Za svaki slučaj, nakon što su pronađeni detonatori, promenjeni su čuvari koji su bili zaduženi za Ulemeka i obaveštene nadležne službe", rekla je ministarka.

A tabloid Press danas je objavio da Legiji koji je osudjen na po 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića i drugih krivičnih djela, još nije oduzeto brojno ordenje dodeljeno 1999. godine.Kako novode iako su se stekli zakonski uslovi za to , predsjednik Srbije Boris Tadić to još nije učinio.
XS
SM
MD
LG