Dostupni linkovi

Moskva: Luškov i Dodik dogovorili ekonomsku suradnju


Gradonačelnik Moskve Jurij Luškov i premijer Republike Srpske Milorad Dodik potpisali su danas u Moskvi protokol o trgovinsko-ekonomskoj i znanstveno tehničkoj suradnji.

Kako prenosi Itar-Tass, protokol predvidja suradnju u razvoju trgovinsko-ekonomske oblasti, industrije i tehnologije, transporta, trgovine, komunalnih usluga, agroindustrijskog kompleksa, malog i srednjeg biznisa.

Luškov i Dodik su se dogovorili i o suradnji i u oblasti hidroenergetike tako da na moskovskim poduzećima po narudžbini Republike Srpske treba da bude proizvedena odgovarajuća oprema.

U skladu sa dokumentima, moskovski stručnjaci bi trebali projektirati i graditi hidroelektrane na teritoriji Republike Srpske. Predvidjeno je, takodjer, da strane "pruže pomoć zainteresiranim organizacijama za izgradnju medjunarodnog aerodroma u Trebinju".

Moskovski gradonačlenik Luškov posljednjih je dana pod snažnim pritsikom medija koje ga optužuju za korupciju i namještanje poslova supruzi koja je gradjevinska poduzetnici. Analitičari procjenjuju da bi Luškov uskoro mogao biti smijenjen s gradonačelničke funkcije.
XS
SM
MD
LG