Dostupni linkovi

“Indipendent”: Bler nije naučio lekciju iz IrakaBivši britanski premijer Toni Bler nije ništa naučio na greškama iz Iraka, nego ovih dana zdušno podržava ideju da se bombarduje Iran, jer tu zemlju smatra odgovornom za neuspeh operacije u Iraku, piše danas londonski "Indipendent".

Bler uporno odbija da nauči najjednostavniju lekciju, koju, piše "Indipendent", Obama instinktivno shvata - da je nepovratno prošlo vreme kada je Zapad uređivao svet u skladu sa svojim vizijama bezbednosti i mira.

Ako Irak nije dovoljan dokaz da je tako, Avganistan će to sigurno biti, konstatuje ovaj list.

“Indipendent”, takođe, ocenjuje da je Bler izrečenim kritikama na račun svog naslednika na premijerskoj funkciji Gordona Brauna doveo laburiste na ivicu građanskog rata uoči izbora za novo stranačko rukovodstvo.

Osobe bliske Braunu rekle su da bi ova knjiga mogla da pojača neslaganja među glavnim kandidatma za novog vođu Laburističke stranke – braćom Dejvidom i Edom Milibandom.

Vodeći laburisti smatraju da je Bler svojim ocenama ugrozio novu programsku agendu stranke, koja je usvojena da bi se partija oporavila od izbornog poraza i gubitka vlasti.
XS
SM
MD
LG