Dostupni linkovi

Lavrov: NATO u procepu između prošlosti i budućnostiRusija očekuje jasniji stav NATO-a o nizu ključnih međunarodnih pitanja, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

On je ubeđen da se Severnoatlantska alijansa zaglavila između prošlosti i budućnosti, a takvo dvostruko stanje ovog vojnopolitickog saveza očigledno je premašilo neke objektivne vremenske okvire.

Lavrov je izrazio uverenje da NATO u doglednoj budućnosti treba da završi politicku transformaciju i učestvuje u ravnopravnoj saradnji sa drugim ključnim faktorima, uključujući Rusiju i potpisnice Dogovora o kolektivnoj bezbednosti, i da to čini uz bezuslovno poštovanje međunarodnog prava, pre svega statusa UN, prenosi Radio "Glas Rusije".

"Transformacija NATO-a treba da protiče u ravni borbe protiv realnih, a ne izmišljenih izazova i opasnosti. Jer sve sumnjive operacije poslednjih decenija u Srbiji, Iraku, Avganistanu i drugim suverenim državama pokazale su da agresija i napad nikada ne donose mir i red", zaključio je Lavrov.
XS
SM
MD
LG