Dostupni linkovi

Žbogar: Strateški forum Bled veliki uspeh organizatora


Slovenački ministar spoljnih poslova Samuel Žbogar izrazio je danas zadovljstvo debatom na Strateškom forumu Bled, na kojem je učestvovlao oko 400 političara iz 40 država sveta.

Žbogar je na kraju dvodnevnog zasedanja rekao da taj skup, u čiju je organizaciju uloženo 150.000 evra, predstavlja veliki uspeh organizatora - Ministarstva spoljnih poslova i Centra za evropsku perspektivu.

"To govori da pored aferaških preduzeća u Sloveniji imamo i preduzeća sposobna da gledaju u budućnost, koja veruju u privrednu diplomatiju i forume i u saradnji s ministarstvom vide uspešno privatno-javno partnerstvo", rekao je Žbogar na konferenciji za novinare.

U raspravama o perspektivama sveta u narednoj deceniji učesnici su govorili o budućim izazovima sveta i pokrili teme od problema efikasnijeg vođenja u svetu do razmišljanja o ulozi EU u višepolarnom svetu.

Razgovarano je i o izlasku iz finansijske i privredne krize, zapadnom Balkanu i njegovom povezivanju, srednjoj Aziji, vodoprivredi, energetskim pitanjima i internetu.
XS
SM
MD
LG