Dostupni linkovi

Radmanović: RS Neće dozvoliti prenošenje nadležnosti na BiH


Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske (RS) Nebojša Radmanović poručio je da taj entitet više ne može i neće dozvoliti da bude prenesena ijedna njena naležnost na BiH, a samim tim i promjenu Ustava BiH.

"Jedino je moguće uskladiti Ustav BiH sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i ništa više", rekao je Radmanović za "Glas Srpske", dodajući da je to jedinstven stav svih predstavnika vlasti RS i srpskih predstavnika u institucijama BiH.

Komentarišući usvajanje Prijedloga zakona o statusu državne imovine koja se nalazi na teritoriji RS, a pod zabranom je raspolaganja, Radmanović je istakao da OHR svojim ranijim odlukama, koje nije promijenio ni do danas, koči razvoj BiH u cjelini, a posebno RS koja želi što prije da se pridruži razvijenim evropskim zemljama.

"Potpuno je neprimjereno držati jednu zabranu raspolaganja dijelom imovine ovako dugo. Ovo pitanje lako je rješivo u cijeloj BiH, a ono proizilazi iz preambule. U Ustavu stoji da je BiH sastavljena od dva entiteta što normalno asocira da je i imovina u tim entitetima", rekao je Radmanović.
XS
SM
MD
LG