Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Pljačkaši banke odrubili glavu šestorici zaštitara u AvgnistanuŠestorici avganistanskih privatnih zaštitara odrubljene su glave tokom pljačke banke u sjevernom Afganistanu, saopštila je u utorak policija.Također u utorak, pobunjenici su pokrenuli kopneni napad na najveću bazu NATO-a na jugu zemlje, ali nisu probili linije njene odbrane, saopštili su zvaničnici, prenosi AP.

"Izgleda da su zaštitari bili otrovani prije nego što su im odrubljene glave", kazao je Šerdžan Durani, portparol policije pokrajine Balkh. Dodao je je neko očigledno ubacio otrov u njihovu hranu u ponedjeljak navečer u filijali Kabulske banke u sjevernom gradu Mazar-e-Sharif.

Dirani je izjavio da je nepoznat broj pljačkaša odrubio glave zaštitarima i uzeo oko 269.000 dolara u avganistanskoj i američkoj valuti. Slučaj se istražuje.

"A jednosatni napad na zračnu bazu u Kandaharu počeo je neposredno prije podneva i trajao je otprilike sat vremena prije nego što su napadači pobjegli", saopštio je portparol NATO snaga, major Fred De Mos.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za napad ali njegov model nalik je na ranije talibanske napade na vladine i vojne ciljeve.
XS
SM
MD
LG