Dostupni linkovi

Kljuić, Komšić i Lazović o oslobađajućoj presudi Ganiću


Bivši članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas kandidati Socijaldemokratske unije BiH za predstojeće opšte izbore Stjepan Kljuić, Ivo Komšić i Miro Lazović ocijenili su danas na konferenciji za novinare u Sarajevu da odluka londonskog suda o odbijanju zahtjeva Srbije za izručenje bivšeg člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića zbog događaja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u maju 1992. godine znači dodatno učvršćivanje istine i pravde, posebno o početku agresije.

Kljuić, koji se zajedno s Ganićem nalazi na listi 19 osoba koje srbijansko tužilaštvo tereti za navodne zločine u Dobrovoljačkoj, kazao je da će brzo proći euforija zbog Ganićevog oslobađanja, ali je za državu bitno da nastavi s potezima koji će potpuno politički raskrinkati Srbiju.

On je upozorio da sud u Londonu nije ulazio u meritum stvari, te da se mora zaustaviti ofanziva protiv države BiH koja se manifestuje svaki dan.

Za ljude s liste Ganićeva pobjeda nije dovoljna, jer su ostala još dva procesa za slučaj Dobrovoljačke, onaj u Sarajevu, za koji Kljuić kaže da je usporen, te u Beogradu, koji ne odustaje od svoje tužbe, tako da su potjernice za ovim ljudima još uvijek aktivne.
XS
SM
MD
LG