Dostupni linkovi

Crnogorski princ se interesuje i za konfiskovanu imovinu Petrovića



Crnogorski Princ Nikola II Petrović - Njegoš reako je za ''Vijesti'' da je iznenađen Prijedlogom zakona o statustu dinastije Petrović koji je juče utvrdila Vlada jer ne obuhvata pitanje konfiskovane imovine.

''Kao da porodica Petrović-Njegoš nikada nije živjela u Crnoj Gori, niti je šta imala'', rekao je princ Nikola.

Princ Nikola je istovremeno odao zahvalnost Vladi Crne Gore jer je napokon nakon šest godina započela rad na zakonu o statusu dinastije Petrović, napominjući da je njegova želja da procedura donošenja tog akta bude dio uobičajene evropske prakse da njegov sadržaj bude usklađen prije njegovog donošenja''.

"U ovih posljednjih par dana sam dobio putem elektronske pošte dva različita nacrta zakona preko elektronske pošte preko kabineta predsjednika Skupštine. Budući da mi je tekst poslat bez ikakvog zahtjeva da dam komentar, mi smo uputili dopis na predsjednika Skupštine u kojem smo iskazali neophodnost mojeg prethodnog prihvatanja zakona jer u protivnom zakon gubi svaki smisao, s obzirom na to da se odnosi samo na dinastiju Petrović", kazao je princ Nikola.

Praunuk posljednjeg crnogorskog suverena je zapitao Vladu zašto u vrijeme krize, a kako je predviđeno Prijedlogom zakona, graditi novi veliki objekat kada je Vlada 2005. godine predvidjela da dio Plavog dvorca bude stavljen na raspolaganje dinastiji.

Zakonom koji je predložila Vlada princ Nikola ima'e mjesečnu zaradu na nivou bruto plate predsjednika Crne Gore i objekat za stanovanje od 450 kvadrata koji će se tek graditi.
XS
SM
MD
LG