Dostupni linkovi

Barašanin: Nastavlja se istraga protiv GanićaGlavni državni tužilac Bosne i Hercegovine, Milorad Barašin kaže da se istraga u slučaju protiv Ejupa Ganića nastavlja, uprkos odluci Okružnog suda u Vestminsteru.

Povodom odluke britanskog suda, koji je odbacio zahtev za Ganićevo izručenje Srbiji, Barašin je rekao da Ganić nije oslobođen.

"U pitanju je samo odluka o ekstradiciji po zahtjevu Srbije", rekao je Barašin. Na pitanje da li to znači da se istražni postupak protiv Ganića nastavlja u BiH, Barašin je kratko odgovorio: "Dabome."

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić izjavio je da je Ganić pod istragom Tužilaštva BiH u predmetu "Dobrovoljačka ulica".

"Što se nas tiče, Ganić je pod istragom Tužilaštva u našem aktivnom predmetu 'Dobrovoljačka ulica'. To je njegov status. Pozitivna je stvar što će konačnu riječ u cijelom slučaju reći pravosuđe Bosne i Hercegovine i što će o svemu odlučivati organi države ", rekao je Grubešić.

Na pitanje jesu li i dalje pod istragom i general Jovan Divjak, Stjepan Kljuić, Jusuf Pušina i drugi koje je Srbija sumnjičila, Grubešić je odgovorio da ne želi da govori o imenima, ali da je, pored Ganića, više osoba pod istragom Odeljenja za ratne zločine pri Tužilaštvu BiH.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG