Dostupni linkovi

Uhapšen službenik Vlade Kosova



Pripadnici Euleksa uhapsili su službenika kosovskog Ministarstva transporta i telekomunikacija, pod optužbom da je vršio opstrukciju dokaza.Euleks nije naveo identitet uhapšenog, a u saopštenju se navodi da su službenici Euleksa sproveli pretrese u privatnom prebivalištu i kancelariji službenika.

Uhapšeni je sada u policijskom pritvoru ovlašćenom od strane kancelarije Specijalnog tužilaštva na Kosovu.

Pretresi privatnih i službenih prostorija uhapšenog odobreni su od strane Euleksovog pretpretresnog sudije iz Okružnog suda u Prištini, podvlači se u saopštenju.

A juče je bivšem komandantu OVK Azemu Sulji uručen je poziv da se u narednih nedelju dana pojavi pred Specijalnim tužilaštvom, saopštio je danas Euleks.

Sulji je, nakon pretresa kuće, uručen poziv da se pojavi pred Specijalnim tužilaštvom, navodi se u saopštenju.

Euleks policija je jutros pretresla kuću Sulje, inač ujaka premijera Kosova Hašima Tačija, u selu Kišna Reka, kod Komorana, u Drenici.U telefonskom razgovoru za list "Koha Ditore", Sulja je rekao da su razlozi za pretres njegove kuće, kako ih je okarakterisao, laži i uvrede srpskog špijuna.

"Kako sam čuo od advokata, laži i uvrede koje dolaze od bivšeg špijuna i srpskog psihopate (Nazima) Blace već nekoliko mjeseci, sve su to same ordinarne laži i uvrede. Činjenice su da se ovaj psihopata dve godine lečio u Srbiji", rekao je Sulja, koji tvrdi da se "nalazi na odmoru".
XS
SM
MD
LG