Dostupni linkovi

Glavna tema kampa tolerancije izrada dunavske strategije


Glavna tema kampa tolerancije izrada dunavske strategije

Jedna od glavnih tema u okviru susreta mladih u Kampu tolerancije u Bačkoj Topoli je izrada dunavske strategije, odnosno stvaranje Dunavske regije, i buduća saradnja unutar nje.

Koordinator Saveta podunavskih gradova i regija Peter Langer je mladima iz podunavskih zemalja okupljenim u kampu govorio o značaju gradova i regija u budućnosti, na čemu će se i zasnivati saradnja budućeg dunavskog regiona, a poseban značaj u tome imaće gradovi poput Ulma, Budimpešte, i Vidina, kao i regioni Vojvodina, Turnu-Severin.

Strategija će se zasnivati na velikim mogućnostima za saradnju koji postoje u oblasti kulture, nauke, turizma, ekologije, obrazovanja, ali svakako i ekonomije. Langer je najavio da će kroz tzv.

Dunavsku strategiju posebna pažnja biti posvećena mladim Evropljanima. Nemačka pokrajina Baden-Virtemberg i grad Ulm od samog početka snažno podržavaju Kamp tolerancije u Bačkoj Topoli, jer je to odličan primer kako kroz edukacije i kreativne programe treba raditi sa mladima u okviru buduće dunavske saradnje, rekao je Langer na predavanju trećeg dana Kampa tolerancije u Bačkoj Topoli.

XS
SM
MD
LG