Dostupni linkovi

Ambasador Del demantovao da podržava autonomiju za sjever Kosova



Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Kristofer Del dematovao je tvrdnje da on podržava autonomiju za sjever Kosova.

Del je u saopštenju naveo da se on nije zalagao za autonomiju svjernog dijela Kosova i da to nije učinio ni premijer Hašim Tači ni javno ni privatno.

Glas Amerike je kako je naveo ambasador Del, upotrijebio riječ autonomija u naslovu, "ali ja to nijesam upotrijebio niti ću upotrijebiti jer ne podržavam tako nešto", navodi se u saopštenju ambasade SAD u Prištini.

Prethodno su mediji pozivajući se na Glas Amerike obajvili da je ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Kristofer Del izjavio je da je od premijera Kosova Hašima Tačija čuo da postoji spremost vlasti u Prištini za nešto što bi bila autonomija za sjever Kosova

"Čuo sam premijera Tačija jednom javno i nekoliko puta u privatnim razgovorima da kaže da je spreman da na kreativan način razmotri načine pod kojima bi se poštovala specijalna priroda sjevera Kosova, imajući u vidu da u Evropi 21. vijeka ima mjesta za specijalan status", navodno je rekao je američki ambasador u Prištini a prenio Glas Amerike


XS
SM
MD
LG