Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zaposleni u novosadskom Dnevniku počeli štrajk glađuPredsjednik štrajkačkog odbora novosadskog "Dnevnik holdinga" Steva Tomin i radnik Dragan Cvetković počeli su danas štrajk glađu, koji će prema njihovim riječima trajati dok zaposlenima u tom preduzeću ne bude isplaćen dio zaostalih zarada, odnosno dok nadležni ne počnu da ispunjavaju preuzete obaveze prema toj novinsko-izdavačkoj kući.

"Zahtevamo da nam odmah budu isplaćene barem tri zaostale zarade i putni troškovi i da napismeno dobijemo ranije saopštene zaključke Vlade Vojvodine o ispunjenju ostalih naših zahteva", rekao je Tomin novinarima u Novom Sadu.

Radnici "Dnevnikove" štamparije i drugih dijelova "Dnevnik holdinga" prije podne su ponovo s transparentima, pištaljkama i vuvuzelama prošetali do zgrade pokrajinske vlade da bi, po ko zna koji put, predstavnicima osnivača predočili zahtjeve koji su, kako naglašavaju, isključivo socijalnog karaktera.

Štrajkači traže isplate nekoliko zaostalih zarada iz prošle i ove godine, kao i putnih troškova, povezivanje radnog staža zaposlenim, zdravstveno osiguranje, potpuno ispunjenje najavljenog socijalnog programa i ostvarivanje plana restrukturisanja preduzeća.

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, kao pregovarač s štrajkačima u ime Vlade Vojvodine, bio je kategoričan u nedavnoj izjavi za medije u Novom Sadu, da ništa od zahtjeva štrajkača neće biti ispunjeno ukoliko ne daju pismene garancije da će obustaviti štrajk.

Vasin je istovremeno, poručio štrajkačima, da će, ukoliko okončaju štrajk, biti ispunjeni svi njihovi zahtjevi, jer bi prodajom jednog "Dnevnikovog" objekta za koji postoji kupac, bili stvoreni svi uslovi za kupovinu mašine za štampanje i repromaterijala, kao i za ispunjenje finansijskih obaveza prema zaposlenima u "Dnevnik holdingu"
XS
SM
MD
LG